Az oldalon történő látogatásod során cookie-kat (sütiket) használunk. Ezen fájlok nem tárolnak személyes információkat, de segítenek nekünk, hogy fejleszthessük szolgáltatásainkat. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadod a sütik használatát.

Kategóriák

Fonalakon túl - Adventi készülődés

Fonalakon túl - Adventi készülődés
Ma úgy döntöttem, hogy teszünk egy kis szünetet az adventi fonalazásban és ma valami egészen mást hozok Neked.

Az adventi időszak varázsa mindig is az otthon melegségével, a családi együttlétekkel és a finom illatokkal társult számomra. Miközben fonalaim között dolgozom az ünnepi szezonhoz készülődve, idén úgy éreztem, hogy megosztok veletek valami egészen különlegeset: a család kedvenc mézeskalács receptjét.

Ez a recept már évek óta elkísér bennünket, és minden alkalommal, amikor a sütőbe kerül, az egész ház mézeskalács illattal átitatódik. Az a varázslat ebben a receptben, hogy már az első perctől kezdve puha és ínycsiklandó, így nem kell türelmetlenül várni, hogy élvezhessük az ünnepi ízeket.

A legjobb része az egésznek az, hogy a gyerekek imádják díszíteni ezeket az apró csodákat. Néha alig bírják megállni, hogy ne egyenek belőle még a díszítés előtt, mert annyira ínycsiklandóak és kívánatosak. Az a pillanat, amikor a mézeskalácsok elkészülnek és a család összegyűlik, hogy együtt díszítsük őket, azok közé tartozik, amiket sosem felejtünk el.

Remélem, hogy ti is ugyanolyan nagy szeretettel fogadjátok ezt a receptet, ahogyan mi teszünk. Készüljetek fel arra, hogy az otthonotokban terjedő mennyei illatok és az ünnep varázsa mindent áthat!

Köszönet a receptért Papazsiroskenyér - Blog Linkes Gabriella - az eredetit (legalábbis én Gabitől tudtam meg először - itt találod)

Hozzávalók:
1kg liszt, 30dkg margarin, 30dkg cukor, 3 egész tojás, 25dkg méz, 2 kávéskanál őrült fahéj, 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 2 kávéskanál szerecsendió, 1 kávéskanál reszelt narancshéj, 3 kávéskanál szódabikarbóna.

A lisztet összekeverem a szódabikarbónával. A mézet és a fűszereket összefőzöm, majd hozzáadom a margarint és addig keverem, amíg ki nem hűl. A tojásokat habosra keverem a cukorral.
A három keveréket összedolgozom, hűtőben állni hagyom, majd 1/2cm-re nyújtom, kiszaggatom és 170 fokon sütöm kb. 10 percet. Az írókázás előtt hagyom hűlni.

Az íróka elkészítése:
1 tojásfehérje, 12dkg porcukor (nagyobb tojás esetén 15dkg).

A fehérjét egy csipet sóval felverem, és amikor már kemény, hozzáadom a porcukrot és magasabb fokozaton addig verem, amíg fényes massza nem lesz.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: FonalLakAdventiKalendárium2023